Meedia: Rootsi andis Moskva sõjalistele nõudmistele järele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi õhujõudude lennuk.
Rootsi õhujõudude lennuk. Foto: SCANPIX

Rootsi andis järele Venemaa nõudmisele ning teatas, et Rootsi hävitajad ei maandu eelseisvate Läänemere piirkonnas korraldatavate õppuste käigus Eesti territooriumil, vahendas uudisteportaal The Local täna Rootsi ajalehte Expressen.

Expresseni valduses oleva Rootsi välisministeeriumi memorandumi kohaselt ei maandu Rootsi lennukid Eesti territooriumil ning sama kehtib ka Soome kohta.

Memorandumis märgitakse viitega Venemaa Stockholmi suursaadiku Viktor Tatarinsevi ja Rootsi välisministeeriumi kabinetisekretäri Annika Söderi kohtumisele, et suursaadik jäi vastusega rahule.

Plaanitud sõjaväeõppused toimuvad Läänemere piirkonnas märtsis ja aprillis USA algatusel. Venemaa on väljendanud Expresseni andmetel muret seoses Rootsi ja Soome osalemisega õppustel. «Tõsiasi, et need sõjaliselt neutraalsed riigid osalevad ühisõppustel USA-ga, ei saa jätta Venemaad ükskõikseks,» märgitakse Rootsi välisministeeriumi memorandumis, mille kohaselt on õppustel osalemist arutanud ka Rootsi ja Soome välisministrid Margot Wallström ja Erkki Tuomioja.

Wallström eitas eile Expressenile saadetud e-kirjas küsimuse arutamist Tuomiojaga ning märkis, et kuna õppustel osalemine kuulub Rootsi relvajõudude ja kaitseministeeriumi pädevusse, tuleks vastavasisulised küsimused saata neile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles