Kiiev: raskerelvade tagasitõmbamine ei tule hetkel kõne alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niinimetatud Donetski rahvavabariigi võitlejad Donetskis turul.
Niinimetatud Donetski rahvavabariigi võitlejad Donetskis turul. Foto: SCANPIX

Ukraina armee ei kavatse venemeelsete mässuliste jätkuvate rünnakute tõttu raskerelvi rindejoonelt täna õhtuks tagasi tõmmata, kuigi värske vaherahu tingimused seda ette näevad, ütles relvajõudude esindaja Vladõslav Seleznjov.

«Hetkel ei tule raskerelvade tagasitõmbamine kõne alla,» ütles Seleznjov. «Kuidas me saame relvi tagasi tõmmata, kui mässulised ründavad meid tankidega ja meid lakkamatult tulistavad?»

Teine Ukraina sõjalise operatsiooni pressiesindaja Dmõtro Tšalõi ütles AFP-le, et Šõrokõnes on alates eilsest hommikust separatistide tules surma saanud viis ja viga 22 Ukraina sõdurit.

Ukraina valitsusametnike sõnul jätkavad mässulised Debaltseve tulistamist.

«Analüüsides esimest relvarahu jõustumisest möödunud ööpäeva, võib öelda: ebaseaduslikud relvaformeeringud allkirjastatud kokkuleppetest kinni ei pea,» teatas Ukraina sõjaväe pressikeskus täna hommikul suhtlusvõrgustikus Facebook.

«Alates relvarahurežiimi algusest on vastane kasutanud mitmelasulisi raketiheitjaid 31 korral, tanke neljal korral, suurtükke ja miinipildujaid 56 korral. Vaenlane andis 24 tunni jooksul terroritõrjeoperatsiooni jõudude pihta kokku 112 tulelööki. Meie sõdurid avasid vaid vastutule,» on öeldud teates.

Ukraina, Venemaa ning Prantsusmaa president ja Saksa kantsler jõudsid neljapäeva hommikul Minskis 14 tundi kestnud kõneluste järel kokkuleppele uues Ukraina relvarahuleppes, mille rakendamiseks võttis nn Ukraina kontaktgrupp - Venemaa, Ukraina, OSCE ja Ukraina venemeelsed separatistid - samas vastu meetmete paketi. Lepe nägi ette relvarahu jõustumist alates keskööst vastu pühapäeva, 15. veebruari.

Relvarahu jõustamise meetmete pakett näeb ette raskerelvastuse tagasitõmbamise algust mitte hiljem kui teisel päeval pärast relvarahu jõustumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles