Saakašvili hakkab Ukrainat maailmas esindama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Gruusia president Mihheil Saakašvili möödunud kevadel Kiievis.
Endine Gruusia president Mihheil Saakašvili möödunud kevadel Kiievis. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko moodustab rahvusvahelise nõuandva reformikogu, mida asub juhtima Gruusia endise riigipea Mihheil Saakašvili.

«Me mõtlesime päris kaua, mismoodi Mihheil Saakašvili teadmisi, kogemusi ja unikaalset oskusteavet paremini ära kasutada. Gruusias suutis ta reformida sisuliselt kõiki poliitika-, majandus- ja ühiskonnaelu sfääre. Selle tee, mis me eelmise aasta algusest peale väärikuse revolutsiooniga läbi tegime, tallasid sisse ja proovisid läbi meie naabrid. Mihheil on kuni seniajani olnud Ukraina koosseisuväline konsultant reformide küsimuses. Nüüd lõpuks saab ta ametliku staatuse,» tsiteeris Porošenkot tema pressiteenistus.

President rõhutas, et «Mihheilist saab Ukraina esindaja välismaal ning samal ajal rahvusvahelise üldsuse esindaja Ukrainas».

Saakašvili tänas omakorda usalduse eest ning tähendas, et kogu maailm vaatab praegu Ukraina poole ning maailmas hakkab palju sõltuma Ukraina reformidest.

«Me ei võida, kui ei ehita uut Ukrainat, kui ei vii ellu uusi reforme. Käib võidujooks ajaga. Kui uus Ukraina saab teoks, siis saab ka Gruusia vabaks,» ütles Saakašvili.

Rahvusvaheline nõuandev reformikogu hakkab töötama tihedas koostöös rahvusliku reformikoguga, mille liikmeks Saakašvili saab. «Saakašvilil ei ole tööks uuel ametikohal Ukraina kodakondsust vaja, ta jääb Gruusia kodanikuks,» on öeldud teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles