Egiptus kutsus jõulisele sekkumisele Liibüa äärmuslaste vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse hävitaja F-16 täna hommikul enne Islamiriigi tugipunktide suunas lendamist.
Egiptuse hävitaja F-16 täna hommikul enne Islamiriigi tugipunktide suunas lendamist. Foto: -/AFP

Liibüa äärmuslaste vastu on vaja jõulist rahvusvahelist sekkumist, kuna vastasel korral hakkavad nad ohustama maailma rahu, hoiatas Egiptuse välisministeerium mõni tund pärast Egiptuse õhurünnakuid pühasõdalaste sihtmärkidele naaberriigis.

Välisministeeriumi teatel osaleb välisminister Sameh Shoukry Washingtonis terrorismivastasel tippkohtumisel, et väljendada Kairo kindlust võitluses terrori vastu.

«Jõulise sekkumiseta Liibüa terroriorganisatsioonide ohjeldamiseks muutuvad nad selgeks ohuks rahvusvahelisele rahule ja julgeolekule,» märkis välisminister pärast seda, kui sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik postitas internetti video 21 Egiptuse kopti kristlase hukkamisest.

Egiptuse sõjalennukid pommitasid täna veresaunale reageerides ISiga seotud rühmituse positsioone Liibüa idaosas Derna linnas.

Täna teatas ka Bahrein, et saatis oma hävitajad ISi vastu õhulööke korraldama. Bahrein saatis hävitajad Jordaaniasse, osalema USA-juhitava rahvusvahelise koalitsiooni õhulöökides.

Möödunud nädalal ühines õhulöökidega taas ka Araabia Ühendemiraatide hävitajate eskadrill.

AÜE peatas osalemise õhurünnakutes ISi vastu pärast Jordaania lenduri vangilangemist niinimetatud pühasõdalaste kätte detsembris, kuid jätkas osalemist eelmisel nädalal pärast seda, kui IS postitas internetti võika video jordaanlasest piloodi mõrvamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles