Spolitis: Dombrovskise valitsus on suutnud tagada stabiilsuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Veiko Spolitis.
Politoloog Veiko Spolitis. Foto: Toomas Huik

Politoloog Veiko Spolitis leidis, et Läti valitsusjuhi Valdis Dombrovskise suurimaks teeneks tuleb pidada tasakaalukust, millega ta on suutnud valitsuse koos hoida.

«Aastaga on Läti elu ikka paremaks läinud, Dombrovskise valitsus on suutnud stabiilsust tagada, aga see on suures plaanis ikkagi alles august välja rabelemine,» rääkis politoloog ETV saates «Välisilm».

«Aga kui ikka 19 aastat on olulisi valdkondi ühiskonnas alainvesteeritud, siis need probleemid on olemas siiani,» tõdes ta.

«Dombrovskis oma tasakaalukusega on suutnud valitsust koos hoida, mis on olnud ootamatu, sest tegu on vähemusvalitsusega ning ta on suutnud kuidagi konsensust leida alati,» tunnustas politoloog.

«Välisturud on taastumas, kuid struktuursed reformid arenevad aeglaselt, aga arenevad siiski,» kirjeldas Spolitis Läti majandusseisu.

«Toetus demokraatlikele institutsioonidele on Lätis pea olematu, valitsust usaldab 13 protsenti, parlamenti üheksa ja erakondi seitse protsenti valijaist,» loetles politoloog.

Tema hinnangul on 2. oktoobril toimuvate parlamendivalimiste põhilootus, et etnilise lõhe asemel mängiks rolli valik demokraatlike ja ebademokraatlike jõudude vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles