Venemaa lubas vastata ELi uutele sanktsioonidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisministeeriumi hoone Moskvas.
Vene välisministeeriumi hoone Moskvas. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu uued sanktsioonid on ebaloogilised, teatas Venemaa välisministeerium oma tänases avalduses.

«Sellistele otsustele järgneb asjakohane vastus,» teatati avalduses. «Me juhime tähelepanu sellele kui ebajärjekindel ja ebaloogiline on, et iga kord, kui tekib lootus Ukraina kriisile lahendamiseks, ruttab Euroopa Liit kehtestama uusi Venemaa-vastaseid piiranguid.»

Välisministeeriumi hinnangul on uued sanktsioonid vastuolus terve mõistusega ning on eriti naeruväärsed möödunud nädalal Minskis kokkulepitu valguses. Veel lisati, et sanktsioonid ei aita kaasa konflikti lahendamisele.

ELi musta nimekirja lisati viis Vene ametiisikut, 14 Ukraina nn separatisti ja üheksa nn separatistide väeüksust. Vene kodanikest kehtestati sanktsioonid asekaitseministritele Anatoli Antonovile ja Arkadi Bahhinile, kindralstaabi aseülemale Andrei Kartapolovile ning riigiduuma liikmetele Jossif Kobzonile ja Valeri Raškinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles