Grybauskaitė kaasmaalastele: olge valmis kodumaad vajadusel kaitsma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaite
Dalia Grybauskaite Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė kutsus tänasel riikluse taastamise päeval peetud kõnes rahvast üles valmisolekule kaitsta oma riiki.

«16. veebruar on alati eriline päev. See tuletab meile meelde neid varemeid, millest meie riik taas üles ehitati, ja selle vundamenti, mida pole kunagi purustatud — leedu vaimu. See päev toob meile meelde ka erakordse julguse, mida Leedu vajas eelmise sajandi algul, kui tõusis üles, et vabaneda Vene impeeriumi ahelatest. Tänapäeval nõutakse meilt samasugust kangelaslikku vaimu ja samasugust julgust, et säiliks kõik see, mida oleme saavutanud,» ütles Grybauskaitė täna presidendilossi ees lipuheiskamistseremoonial.

«Olgem armastavad ja hoolivad ning alati valmis teda (kodumaad — BNS) hoidma ning vajaduse korral ka kaitsma,» sõnas president.

Leedu tähistab täna 97 aasta möödumist omariikluse taastamisest. 16. veebruaril 1918. aastal kuulutas Leedu Nõukogu välja sõltumatu demokraatliku Leedu Vabariigi pealinnaga Vilniuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles