Vene propagandakanal otsib Eestis ajakirjanikke

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene riiklik meediaagentuur MIA Rossija Segodnja , mis pani eelmisel aastal tööle rahvusvahelise uudiste talituse Sputnik News, plaanib avada oma esinduse ka Tallinnas.

Postimehe andemetel on Eesti ajakirjanikud saanud juba  organisatsioonilt tööpakkumisi. Üks nendest pakkumistest on saadetud meili teel:

«Esindan MIA Rossija Segodnja't, mis nüüd otsib võimalust alalise esinduse avamiseks Eestis. Töö seisneks nii eesti- kui ka venekeelse Sputniku internetilehekülje ning raadiojaama loomises. Selles suhtes on meil soov õppida Eesti ajakirjanikelt nende tööd, et kavandada tuleviku mõttes võimalikke koostöövõimalusi. Meile soovitati Teie poole pöörduda. Öelge palun, kas olete huvitatud pakkumisest?»

Olgugi et töötajaid alles otsitakse, väidab Sputnik oma kodulehel, et nad pakkuvad meediateenust eesti keeles.

Sputnik News keskendub veebi- ja raadioformaadile. Meediaagentuuri teatel tegutsetakse välismaal Sputniku brändinime all ning uudiseid edastatakse 30 keeles.

Rossija Segodnja rahvusvahelise haru loomine on Vene valitsuse järjekordne vastusamm rahvusvahelisele meediale, mis on Kremli hinnangul riigi suhtes eelarvamuslikult meelestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles