Ameeriklased peavad Venemaad kõige vaenulikumaks riigiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lippudesse mähkunud Peterburi poisid.
Vene lippudesse mähkunud Peterburi poisid. Foto: SCANPIX

Venemaa on ameeriklaste teadvuses muutunud kõige vaenulikumaks riigiks, edestades Põhja-Koread, Hiinat ja Iraani, näitavad värsked küsitlustulemused.

Veel kaks aastat tagasi pidas vaid kaks protsenti ameeriklastest Venemaad USA suurimaks vaenlaseks, ent nüüd juba 18 protsenti, teatas teisipäeval raadiojaam Ameerika Hääl.

Viisteist protsenti ameeriklastest näeb riigi peamist vaenlast Põhja-Koreas (mullu 16 protsenti).

Eelmisel aastal pidasid ameeriklased kõige vaenulikumaks riigiks Hiinat. Toona oli sellisel arvamusel 20 protsenti, nüüd 12 protsenti küsitletuist.

2011. ja 2012. aastal oli kõige vaenulikum riik ameeriklaste silmis Iraan, ent eelmisel aastal pidas Iraani vaenlaseks number üks 16 protsenti ja nüüd juba üheksa protsenti küsitletuist.

Peale selle näeb üha rohkem ameeriklasi Venemaa sõjalises jõus kriitilist ohtu USA-le. Kui aasta tagasi oli sellisel arvamusel 32 protsenti, siis nüüd juba 49 protsenti küsitletuist.

Veel 41 protsenti respondentidest pidas Vene sõjalist jõudu oluliseks, kuid mitte kriitiliseks ohuks. Eelmisel aastal oli seda meelt 49 protsenti küsitletuist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles