Pariisi ründajad said suure tõenäosusega rünnakueelsel ööl kokku

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakujärgne lillemeri Pariisis Charlie Hebdo toimetuse juures.
Rünnakujärgne lillemeri Pariisis Charlie Hebdo toimetuse juures. Foto: SCANPIX

Prantsuse uurijad usuvad, et möödunud kuul Pariisis terrorirünnakuid korraldanud islamiäärmuslased said vahetult enne rünnakuid kokku, teatas täna julgeolekuallikas uudisteagentuurile AFP.

Telefonikõnede väljavõtetest selgus, et tõenäoliselt kohtusid Cherif Kouachi ja Amedy Coulibaly enne seda, kui alustasid Pariisi ümber ja sees kolmapäevast vägivallalainet.

AFPga kõnelnud julgeolekuallika sõnul kohtusid mehed Pariisi lähedal asuvas Gennevilliersis, kus Kouachi ka elas. Umbes tund enne seda, kui Kouachi ründas koos oma venna Saidiga satiiriajakirja Charlie Hebdo toimetust, läkitati tema kodu lähedalt sõnum ühele 13st Coulibalyle kuuluvast telefoninumbrist.

Coulibaly lasi järgmisel päeval maha naispolitseiniku ja tappis 9. jaanuaril juudi supermarketis puhkenud pantvangidraama käigus veel neli inimest.

Kõik kolm ründajat lasi politsei lõpuks maha.

Coulibaly väitis pärast oma surma päevavalgele ilmunud videoläkituses, et oli koordineerinud oma rünnakuid Kouachi vendadega, kuid siiani on selgusetu, mil määral nad seda tegid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles