Vene estraadilaulja ELi sanktsioonidest: ma sülitan nende peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossif Kobzon ja nn separatistide liider Aleksandr Zahhartšenko mullu oktoobris laulmas duetti Donetski kohalikus ooperi- ja balletiteatris.
Jossif Kobzon ja nn separatistide liider Aleksandr Zahhartšenko mullu oktoobris laulmas duetti Donetski kohalikus ooperi- ja balletiteatris. Foto: SCANPIX

Vene estraadilaulja ja riigiduuma liige Jossif Kobzon mõistis hukka talle Euroopa Liidu poolt kehtestatud sanktsioonid.

Sel nädalal avaldas Euroopa Liit nimekirja Vene ametnikest, kellele kehtestatakse viisakeeld ja kelle välismaal asuvad varad külmutatakse. Vene asekaitseministrite Anatoli Antonovi ja Arkadi Bahhini, kindralstaabi aseülema Andrei Kartapolovi ja riigiduuma liikme Valeri Raškini kõrval kehtestati sanktsioonid ka 77-aastasele Kobzonile.

Otsust põhjendati sellega, et Ühtse Venemaa ridadesse kuuluv Kobzon avaldas toetust Krimmi annekteerimisele, samuti on ta andnud kontserte nn separatistide kontrollitavas Ida-Ukraina linnas Donetsksis, mis on ühtlasi Kobzoni sünnilinn.

Seejuures pidi Kobzon ka tuleval pühapäeval ja esmaspäeval astuma üles nii Donetskis kui teises nn separatistide kontrollitavas linnas Luganskis

«Ma sülitan nende sanktsioonide peale,» ütles laulja, kes tunnistas, et tal oli kavas Euroopasse ravile sõita.

Kobzoni toetuseks alustati mikroblogivõrgustikus Twitter kampaaniat «Mina olen Kobzon», millega parafraseeritakse Pariisi terrorirünnakutele järgnenud solidaarsusavaldust «Mina olen Charlie».  

«Me oleme sinuga. Kui nemad on kõik Charlied, siis meie oleme kõik Kobzonid,» ütles võimuerakonda kuuluv duumaliige Vjatšeslav Nikonov parlamendis.

Vene kultuuriminister Vladimir Medinski aga märkis, et Moskva ei saa kehtestada vastusanktsioone põhjusel, et Euroopas pole sama kaliibriga staari kui Kobzon. «Seal pole Kobzoni tasemel artiste, mis võimaldaks meil kehtestada samaväärseid sanktsioone,» ütles Medinski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles