Peaminister: integratsioon on Lätis läbitud etapp

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipuga laps sõjaväeparaadil.
Läti lipuga laps sõjaväeparaadil. Foto: SCANPIX

Läti peaminister Laimdota Straujuma ütles täna ajakirjanikega kohtudes, et tema arvates on integratsioon ühiskonnas läbitud etapp ja iga kodanik peab tundma kohustust riigi ees.

Straujuma tunnistas, et sõna «integratsioon» ei meeldi talle. «Ma arvan, et see etapp on nüüdseks minevik. Tähtis on see, et siin elavad inimesed tunneksid Lätiga kokkukuuluvust.»

Läti valitsus tegi geopoliitilist olukorda arvestades muudatusi riikliku identiteedi, kodanikuühiskonna ja integratsioonipoliitika raamistikku, seletas peaminister.

«Plaan, mida me muutsime, tegeleb laiemate küsimustega - kuuluvustunde, rahvusvähemuste organisatsioonide võimalustega poliitika kujundamisse panustada.»

«Kui inimene on Läti kodanik ja elab siin, peab tal olema kuuluvustunne ja kohusetunne oma riigi ees,» rõhutas Straujuma ja lisas, et sellisel juhul oleks kohatu rääkida integratsioonist.

Läti valitsus kiitis täna heaks selle aasta meetmed aastatest 2012-18 koostatud rahvusliku identiteedi, kodanikuühiskonna ja integratsioonipoliitika raamdokumendi jõustamiseks. 2015. aasta riigieelarves on selleks ette nähtud 2,042 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles