Separatistid vallutasid osa Debaltsevest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski separatistid
Donetski separatistid Foto: SCANPIX

Ukraina kaitseministeeriumi sõnul on Kremli poolt toetatud separatistid vallutanud osa Debaltseve linnast ning võtnud mitmeid valitsusvägede sõdureid vangi.

Tuhanded Ukraina sõdurid on sattunud Debaltseves piiramisrõngasse ja Kiiev seisab nüüd silmitsi suurima kaotusega pärast Illovaiski lahingut, mis leidis aset augustis ja septembris. Sadade sõdurite langemine ajendas president Petro Porošenkot toona esimest korda separatistidega relvarahu sõlmima, vahendas Kyiv Post.

Kaitseministeerium teatas ka, et osa valitsusvägede sõdureid sattus Debaltseves Vene vägede varitsusrünnaku ohvriks. Hukkunute arv pole praegu teada.

Kiiev eitas Venemaa väiteid nagu oleks kümned Ukraina sõdurid vangi langenud, kuid ei täpsustanud mitu sõjaväelast separatistide kätte langes.

Vene meedia väitel on separatistid vallutanud 90 protsenti Debaltsevest.

Ööl vastu pühapäeva jõustus möödunud nädalal Minskis sõlmitud relvarahu, mis on muutnud mõndade Ukraina sõdurite elu riigi idaosas kergemaks. Debaltseves jätkus aga Venemaa poolt toetatud separatistide pealetung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles