Mogherini: Minski relvarahuleppe nurjunuks kuulutamine oleks enneaegne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini
Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini Foto: SCANPIX

Arengud Ida-Ukrainas ei ole julgustavad, ent ennatlik oleks kuulutada eelmisel nädalal sõlmitud uus Minski relvarahulepe nurjunuks, ütles Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini teisipäeval.

EL nõuab Minski lepete täitmist lähitulevikus, ütles Mogherini Lissabonis pressikonverentsil.

Kõik osapooled on sellele leppele alla kirjutanud ja kinnitavad endiselt, et see tuleb ellu viia, mistõttu on enneaegne seda nurjunuks kuulutada, sõnas ta.

Algusest peale on olnud selge, et leppe rakendamine ei kujune lihtsaks, et protsess on ebastabiilne ning see ei ole mustvalge, vaid hõlmab palju heledamaid ja halle varjundeid, ütles Mogherini.

Ukraina, Venemaa ning Prantsusmaa president ja Saksa kantsler jõudsid neljapäeva hommikul Minskis 14 tundi kestnud kõneluste järel kokkuleppe uues   Ukraina relvarahuleppes, mille rakendamiseks võttis nn Ukraina kontaktgrupp - Venemaa, Ukraina, OSCE ja Ukraina venemeelsed separatistid - samas vastu meetmete paketi. Lepe nägi ette relvarahu jõustumist alates keskööst vastu pühapäeva, 15. veebruari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles