Saakašvili lubab aasta pärast Gruusias võimule tulla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili.
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia endine president Mihheil Saakašvili lubab aasta pärast koos oma mõttekaaslastega Ukrainast Gruusiasse naasta ja valimiste kaudu uuesti võimule tulla.

«See on katastroof, mis praegu Gruusias toimub. Praegused võimud on teinud riigi puruvaeseks,» ütles Saakašvili Kiievis usutluses telejaamale Rustavi 2.

Tema sõnul on Gruusia praeguste võimude nurjumised tingitud nende orienteerumisest Venemaale.

«Gruusia praegune tegelik valitseja, endine peaminister Ivanišvili leidis, et Gruusia peab asuma sellisele positsioonile selleks, et ta unustataks: ta ei tohi toetada Ukrainat, ei tohi rääkida Abhaasiast, Tshinvalist,» ütles Saakašvili.

Tema hinnangul sõltub Gruusia tulevik paljuski sellest, mis juhtub Ukrainas.

«Ukraina toetamise asemel kutsuvad Gruusia nüüdsed võimud Ukraina saadiku välisministeeriumisse selgitama minu ametissemääramist,» tõdes Saakašvili.

Ta nimetas Gruusia prokuratuuri süüdistusi absurdseteks ja väitis, et talle pole maailmas ringi liikumist kuidagi piiratud.

«Kuna Mihheil Saakašvilile ja [endisele justiitsministrile] Zurab Adeišvilile on Gruusias süüdistused esitatud ja nad on kuulutatud tagaotsitavateks, ja kuna need isikud viibivad meie luureandmete põhjal praegu Ukrainas, palub Gruusia peaprokuratuur Ukraina peaprokuratuuril nende isikute asukoht tuvastada, nad kinni pidada ja välja anda,» ütles Gruusia prokuratuur eilses avalduses.

Ukraina president Petro Porošenko nimetas Saakašvili eelmisel nädalal loodava rahvusvahelise nõuandva reformikogu juhiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles