Boko Harami juht lubas nurjata Nigeeria üldvalimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abubakar Shekau.
Abubakar Shekau. Foto: SCANPIX

Islamistliku äärmusrühmituse Boko Haram juht Abubakar Shekau lubas teisipäeval pärast Nigeeria kirdeosas 38 inimelu nõudnud kahte enesetapurünnakut avaldatud videos nurjata Nigeeria üldvalimised.

«Need valimised ei toimu isegi siis, kui me oleme surnud. Isegi kui me ei ole enam elus, ei luba Allah teil neid läbi viia,» ütles Shekau hausa keeles, viidates ilmselt 28. märtsile edasi lükatud Nigeeria parlamendi- ja presidendivalimistele.

Video paistis olevat Boko Harami esimene taoline klipp suhtlusvõrgustikus Twitter, mis ilmestab rühmituse meediataktika muutumist. Varem edastas Boko Haram sõnumeid ajakirjanikele DVD-sid jagades.

Shekau'd näidati ebatavalises selguses seismas sinisel taustal musta riietatuna, toetades parema käega automaatrelva.

Boko Harami liider võttis vastutuse nädalavahetusel Nigeeria kirdeosas Gombe linnas korraldatud rünnaku eest, mille Nigeeria sõjavägi enda sõnul tõrjus.

Nigeeria võimud otsustasid hiljuti 14. veebruarile kavandatud presidendi- ja parlamendivalimised edasi lükata 28. märtsile. Kuberneride ja kohalike volikogude valimised lükati 11. aprillile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles