Ukraina tahab riigi kriisipiirkonda rahvusvahelisi rahuvalvajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid
Ukraina sõdurid Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko tahab riigi idaosa kriisipiirkonda rahvusvahelisi rahuvalvajaid, teatas uudisteagentuur AFP.

Porošenko sõnul oleksid parimaks lahenduseks Euroopa Liidu juhitud politseioperatsioon.

President tegi vastavasisulise ettepaneku Ukraina julgeolekunõukogu istungil.

Ukraina armee kaotas viimastel päevadel riigi idaosas Debaltseves ja selle ümbruses peetud lahingutes hukkunutena 22 ja haavatutena üle 150 sõjaväelase, teatas varem päeval kindralstaap.

«Viimastel päevadel peetud ägedates lahingutes on saanud surma ühtekokku 22 sõjaväelast, neist kuus organiseeritud väljumisel Debaltsevest,» ütles Donbassi operatsiooni esindajaInterfaxile, viidates kindralstaabi ülema esimese asetäitja Hennadi Vorobjovi esitatud andmetele istungil, mida juhtis president Petro Porošenko.

NATO juht kutsus kolmapäeval Venemaad viima kõik oma väed Ida-Ukrainast välja ning lõpetama sealsete separatistide toetamise.

«Ma kutsun Venemaad tõmbama kõik oma väed Ida-Ukrainast välja, lõpetama separatistide toetamise ning austama Minski kokkulepet,» ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg Riias ajakirjanikele.

«Relvarahu ei austata,» ütles Stoltenberg, lisades, et olukord Ida-Ukrainas halveneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles