Obama: USA pole sõjas islami vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Brack Obama kinnitas kolmapäeval veelkord, et USA pole sõjas islami vastu ja kutsus lääneriikide ja moslemiliidreid üles ühinema võitluses äärmuslaste võltside lubaduste ja valedega.

«Terroristide ei kõnele miljardite moslemite nimel,» ütles Obama 60 riigi esindajatele Valges Majas korraldatud äärmuslusevastasel kohtumisel.

«Me ei ole sõjas islamiga. Me oleme sõjas islamit moonutavate inimestega. Nad üritavad ennast kujutada usujuhtidena, pühasõdalastena. Nad ei ole usuliidrid, nad on terroristid,» rääkis president.

Obama sõnul on mõned islamikogukondades alla neelanud valeväite nagu ei sobiks islam kokku sallivuse ja kaasaegse maailmaga.

President pöördus otse mõjukate moslemiliidrite poole üleskutsega, et nad teeksid rohkem enda taandamiseks äärmusideoloogiatest ja rõhutas, et kõigil neil lasub kohustus väljenduda äärmiselt selgelt süütute inimeste suunatud vägivalla vastu.

Obama rõhutas, et terrorirünnakutest tuleb kõneleda ausalt, võimalikult selgelt need hukka mõista ja nendele kihutanud valed paljastada.

President tõi välja, et äärmusrühmitus Islamiriik (IS) tapab näiteks märkimisväärselt rohkem moslemeid, kui mittemoslemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles