Navalnõi pandi lendlehtede jagamise pärast 15 päevaks trellide taha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtust viidi Navalnõi eile ära käeraudades nagu Venemaal tavaks.
Kohtust viidi Navalnõi eile ära käeraudades nagu Venemaal tavaks. Foto: SCANPIX

Vene opositsioonijuht Aleksei Navalnõi võeti metroos lendlehtede jagamise tõttu kohtu käsul 15 päevaks vahi alla.

Kohtu hinnangul rikkus Navalnõi seadust, kui ta jagas möödunud pühapäeval Moskva metroos lendlehti üleskutsega korraldada 1. märtsil kriisivastane marss, mille toimumiseks polnud luba.

Opositsionäär ei võtnud seaduse rikkumise süüd omaks ja ütles, et otsuse eesmärk on lihtsalt takistada tal kõnealuse meeleavalduse korraldamist.

«Peame survestama valitsust poliit- ja majanduskriisi ennetamiseks,» ütles Navalnõi kohtuhoone ees pärast otsuse välja kuulutamist.

«Peame kõik võtma osa kriisivastasest marsist,» lisas ta.

Vene opositsioon saatis 2. veebruaril Moskva võimudele eelteate rahvamarsi ettevalmistamisest. Kirjale kirjutasid alla opositsionäärid Aleksei Navalnõi, Aleksandr Rõklin, Boriss Nemtsov, Mihhail Kasjanov ja Mihhail Hodorkovski. Kevadmarsiks nimetatava aktsiooni korraldavad Progressipartei, Venemaa Rahvavabaduse Partei (RPR-PARNAS), 5. detsembri partei ja Solidaarsus.

Moskva kohus mõistis Navalnõile 30. detsembril kelmuse eest kolme ja poole aasta pikkuse tingimisi vanglakaristuse ning määras talle kuni otsuse suhtes esitatud edasikaebuse läbivaatamiseni koduaresti.

Navalnõi on koduaresti tingimusi korduvalt eiranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles