Ermitaaži töötajat kahtlustatakse museaalide varguses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermitaaž
Ermitaaž Foto: SCANPIX

Venemaal Peterburis asuva kuulsa Ermitaaži muuseumi töötaja arreteeriti, kuna kahtlustatakse, et ta varastas muuseumi kollektsioonidest hinnalisi vanu raamatuid ja teisi museaale.

Politsei arvates püüdis mees väärtuslikke esemeid müüa antiigiäridele, edastab Tass.

Venemaa julgeolekuteenistus (FSB) otsis muuseumitöötaja kodu läbi ning leidis lisaks raamatutele ka litograafilisi teoseid ja fotosid.

Leitud museaalid konfiskeeriti ning tagastati muuseumile.

Ermitaažis on maailma üks suurimaid kunstikogusid ning seal on ka varem vargusi toimunud. 2006. aastal kadus muuseumist paarsada ehet, mille koguväärtus oli üle nelja miljoni euro.

Wikipedia: Ermitaažile pani aluse keisrinna Katariina Suur (1729 – 1796) kes hakkas koguma hollandlastest ja flaamlastest kunstnike töid. Aastasadade jooksul on lisandunud tuhandeid väärtuslikke kunstiteoseid kogu maailmast. Ermitaaži maalikogu peetakse maailma suurimaks.

Nüüdseks on muuseum laienenud Talvepaleest ka Kindrastaabi hoonesse ja Vassili saarel asuvasse Menšikovi paleesse.

Ermitaažis on esindatud sellised kuulsad kunstnikud nagu Caravaggio, Francesco Casanova, Paul Cézanne, Leonardo da Vinci, Jacques-Louis David, Edgar Degas, Paul Gauguin, Filippo Lippi, Henri Matisse, Claude Monet, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir, Rembrandt, Peter Paul Rubens, Tizian, Vincent van Gogh, Jacob van Ruisdael, Diego Velázquez, Paolo Pagani ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles