Kyivpost: Millist Ukraina linna ründab Venemaa järgmisena?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valitsusvägede soomuk lahinguist laastatud paigas 18. veebruaril.
Ukraina valitsusvägede soomuk lahinguist laastatud paigas 18. veebruaril. Foto: SCANPIX

Ukraina ajaleht Kyiv Post loetles üles praegu valitsusvägede käes olevad paigad, mis võiksid olla Venemaa järgmiseks sihtmärgiks. Pärast Donetski lennujaama purustamist võitluse keskpunktiks olnud Debaltsevest surusid niinimetatud separatistid valitsusväed sel nädalal välja.

Širokine. Mariupolist 20 kilomeetrit idas asuv küla Donetski oblastis, mis on koduks tuhandele inimesele. Ukraina valitsusväed said selle enda kätte vahetult enne vaherahu kehtestamist. 18. veebruaril pommitasid niinimetatud venemeelsed separatistid küla ning tapsid vähemalt ühe Ukraina sõduri.

Mariupol. Strateegilise tähtsusega sadamalinn, Donetski oblasti suuruselt teine linn, kus elab 450 000 inimest. Ukraina sõjaväe teatel on separatistid ja Vene armee kogunud vägesid piirilinna Novoazovskisse, mis asub Mariupolist kõigest 40 kilomeetri kaugusel. 18. veebruaril nähti Mariupoli kaitsjate teatel linna lähedal ka 12 raketisüsteemi Grad.

Artemivsk. Linnas elab 77 620 inimest. Ukraina endise õhuväeülema Ivan Jakubetsi sõnul on tegu Donetski oblasti ainsa linnaga, kus paikeb suur sõjaväebaas ja korralik laskemoonaladu.

Stanitsia Luhanska. Küla Luhanski oblastis, kus enne sõda elas 14 543 inimest. Küla on koduks ühele kahest Doni kasakate kogukonnast. Separatistid on küla juba ka pärast vaherahu välja kuulutamist korduvalt rünnanud.

Volnovaha. 24 300 inimesele koduks olevas paigas asub strateegiline raudteesõlm ning samuti läheb sealt läbi autotee, mis ühendab Slovianskit Mariupoliga.

Štšastja. Sõjaeelselt 12 626 inimesele koduks olnud asulas paikneb suur Luhanski elektrijaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles