Ukraina võõrustab tänavu nelja rahvusvahelist õppust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu, Poola ja Ukraina vägede ühisõppus «Maple Arch» leidis aset ka aastal 2012.
Leedu, Poola ja Ukraina vägede ühisõppus «Maple Arch» leidis aset ka aastal 2012. Foto: SCANPIX

Ukraina võõrustab tänavu nelja rahvusvahelist õppust, ütles kindralstaabi pressiesindaja Vladõslav Seleznjov reedel.

«Ukraina relvajõud plaanivad osaleda tänavu 11 rahvusvahelisel õppusel, neist neljal Ukrainas ja seitsmel välisriikides,» ütles Seleznjov Kiievis toimunud pressikonverentsil.

Ukraina võõrustab 25 päeva kestvaid ühisõppusi «Sea Breeze» USA-ga Mustal merel ja relvajõudude polügoonidel, sõjalennuväljadel ning Odessa, Mõkolaivi ja Hersoni oblasti sadamates. Õppusel osaleb kuni 1000 Ukraina sõjaväelast, üheksa laeva, kaheksa lennukit ja 50 sõidukit.

Ühendriigid saadavad õppusele umbes 1000 sõdurit, kuni viis laeva, kaks allveelaeva ning kuni 40 sõidukit.

Ukrainas Lvivi oblastis toimub veel üks 25 päeva kestev ühisõppus «Rapid Trident», milles osaleb kuni 2000 sõjaväelast. Neist 1000 Ukrainast, kuni 500 USA-st ning kuni 600 NATO ja alliansi rahupartnerlusprogrammi liikmesriikidest.

Ukraina sõjaväe õhuruumis ja lennubaasides toimub ka 14 päeva kestev Ukraina-Poola ühisõppus «Safe Skies 2015». Sellest võtab osa kuni 350 sõdurit, kellest 250 on Ukraina sõjaväelased, kuni kümme lennukit ja üks helikopter. Varssavi saadab omalt pool 100 sõdurit ja kaheksa helikopterit.

Lvivi oblastis toimub ka 7-päevane Ukraina-Poola ühisõppus «Law and Order 2015», millest võtab osa kuni 100 sõdurit.

Ukraina sõjaväelased osalevad tänavu ka Saksamaal rahvusvahelisel taktikalistel sõjaväepolitsei õppusel (kuni 30 Ukraina sõdurit) ja sideüksuste õppusel (40 sõdurit), Musta mere õppusel «Sea Shield 2015» (kuni 500 sõdurit, üks laev ja üks lennuk), Leedus rahvusvahelisel õppusel «Maple Arch» (kuni 120 sõdurit), Ungaris rahvusvahelisel õppusel «Light Avalanche 2015» (30 sõdurit), Poolas Euroopa Liidu taktikalise grupi õppustel (60 sõdurit) ning Hispaanias ja Portugalis aset leidval õppusel «Trident Junker 2015» (50 sõdurit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles