Rootsi kohus lasi uurimise ajaks vabaks oma lapsi oletatavalt vangis hoidnud naise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi Kristianstadi kohtu otsuse järgi lasti vabadusse naine, keda kahtluste järgi hoidis oma kolme tütart vangistuses enam kui kümme aastat.

Politsei aga jätkab juhtunu tagamaade uurimist, vahendas The Local.

Politseinikud võtsid kolmapäeval kinni 59-aastase naise, kes oletatavasti hoidis oma kolme last aastaid luku taga.  

Prokurör Pär Andersson kinnitas uudisteportaalile The Local, et väidetavalt vangistuses elanud tütred on nüüdseks täiskasvanud ja vastavalt 23-, 24- ning 32-aastased.

Rootsi meedia andmetel pole nad käinud ei koolis ega arsti juures.

Täna selgus kohtus, et naine on koos tütardega kolinud kokku 23 korda. Viimases elukohas, milleks oli 65-ruutmeetrine korter Lõuna-Rootsis Bromöllas, elasid nad enam kui kaks aastat.

Naabrid on juhtunust hämmingus. Eva Kling rääkis Reutersile, et tema jaoks on täiesti mõistetamatu, kuidas naisel õnnestus sellist elu elada kohas, kus naabrid on lähedal ja inimesed ümber.    

Naabruses elav Minna Ronnberg-Mykkanen jutustas, kuidas ta oli õues, kui saabus üks politseiauto. Esmalt väljusid majast kaks politseinikku koos ühe naisega ning sõitsid seejärel minema. Hiljem väljusid majast veel üks politseinik ja kaks noorimat peretütart.  

Toimunu on mõistetamatu ka 85-aastase Ingrid Nordstedti jaoks. «Täiesti uskumatu, et siin võiks taoline asi juhtuda. Siin on alati olnud nii kena ja rahulik elada.»

Politsei pressiesindaja Ewa-Gun Westford ütles Reutersile, et kuna eeluurimine on pooleli, siis pole detaile võimalik avalikustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles