Hollande ja Merkel kutsusid austama Minski leppeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Prantsuse presidendi François Hollande'i tänane pressikonverents Pariisis.
Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Prantsuse presidendi François Hollande'i tänane pressikonverents Pariisis. Foto: SCANPIX

Pariisis kohtunud Prantsuse president François Hollande ja Saksa liidukantsler Angela Merkel kutsusid reedel täielikult austama Ukraina kriisi lõpetamisele suunatud «Minsk II» relvarahulepet.

«Relvarahu rikuti korduvalt. Seda tuleb nüüd täielikult austada kogu rindejoone ulatuses,» lausus Hollande pressikonverentsil.

Möödunud nädalal allkirjastati Valgevene pealinnas Minskis uus relvarahulepe. Lahingutegevus ei peatunud ning kokkupõrked valitsusvägede ja separatistide vahel jätkusid. Viimastel õnnestus hõivata Debaltseve linn.

Vene, Prantsuse, Saksa ja Ukraina välisministrid kohtuvad konflikti arutamiseks teisipäeval Pariisis, ütles Prantsuse välisminister Laurent Fabius.

Oleme veelgi enam veendunud, et ainus lahendus peitub viimati sõlmitud Minski leppe täitmises, seal hulgas raskerelvastuse tagasitõmbamises ja vangide vahetamises, ütlesid Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president François Hollande.

«See on raske, see võtab kaua aega, meil pole illusioone; olles näinud läbirääkimiste arenemist, siis tegemist ei saa olema kergelt edasi liikuva protsessiga,» sõnas Merkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles