Putin kiitis taas Venemaa sõjalist võimsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

President Vladimir Putin kiitis reedel taas Venemaa sõjalist võimsust, mis tema sõnul võimaldab leida alati adekvaatse vastuse välisele survele.

«Kellelgi ei tohiks olla illusioone, et on võimalik saavutada sõjalist üleolekut Venemaa suhtes, avaldada sellele ükskõik millist survet, taolised avantüürid saavad alati meilt adekvaatse vastuse,» lausus ta.

«Meie sõdurid ja ohvitserid on tõestanud oma valmisolekut tegutseda otsustavalt, ladusalt, professionaalselt ja mehiselt, täites kõige raskemaid ja ebastandardseid ülesandeid, nagu on kohane karastatud, lahinguvõimelisele, kaasaegsele armeele, mis peab kalliks oma traditsioone ja sõjalist kohust,» kuulutas Putin armee aastapäevale pühendatud galakontserdil.

Vene armee areneb pidevalt, et vastata kõige kaasaegsematele nõuetele, sõnas ta, juhtides muu hulgas tähelepanu sõjalise juhtimissüsteemi tõhustamisele.

«Edukalt täidetakse ulatuslikku armee ja relvajõudude ümberrelvastamise programmi, seal hulgas täiustatakse aktiivselt kosmosekaitsesüsteemi ja tuumajõude. See on üleilmse pariteedi aluseks,» ütles riigipea, lisades, et Venemaa teeb ka edaspidi kõik oma relvajõudude potentsiaali kasvatamiseks.

«Ma rõhutan, et meie sõjalise ülesehituse plaanid viiakse täide igal juhul. Selles pole mingit kahtlust,» ütles Putin.

President kinnitas, et valitsus jätkab sõjaväeteenistuse jaoks vääriliste tingimuste loomist ka selles osas, mis puudutab sõjaväelaste elamispinnaga varustamist, meditsiiniteenuseid ja sotsiaaltagatisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles