ELi president arutab Euroopa liidritega uusi Vene sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu president Donald Tusk.
Euroopa Liidu president Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu presidendi Donald Tuski sõnul konsulteerib ta ELi liidritega Venemaale uute sanktsioonide kehtestamise üle, et suurendada agressiooni hinda Ida-Ukrainas, kus relvarahu pole toonud kaasa lahingute lõppemist.

Viimast relvarahulepet on rikutud üle 300 korra ning «me (Euroopa Liit) oleme jõudmas punkti, kus edasised diplomaatilised jõupingutused on mõttetud, kui nendega ei kaasne ka konkreetsed sammud», ütles Tusk avalduses.

«Uute sammude üle pean konsultatsioone Euroopa Liidu liidritega. Nende eesmärk on tõsta edasise agressiooni hinda Ukrainas,» ütles Tusk.

Ukraina väed alustasid taandumist olulistest transpordisõlmest Debaltsevest Donetski ja Luganski vahel kolmapäeval pärast mitu nädalat kestnud intensiivseid lahinguid separatistidega.

Ukraina, Venemaa ning Prantsusmaa president ja Saksa kantsler jõudsid 12. veebruaril Minskis 14 tundi kestnud kõneluste järel kokkuleppele uues Ukraina relvarahuleppes, mille rakendamiseks võttis nn Ukraina kontaktgrupp - Venemaa, Ukraina, OSCE ja Ukraina venemeelsed separatistid - samas vastu meetmete paketi.

Relvarahu hakkas ametlikult kehtima keskööst vastu 15. veebruari, ent sõjategevus Ida-Ukrainas ei ole sellest hoolimata peatunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles