George Soros annab inimõigusorganisatsioonile 100 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros
George Soros Foto: SCANPIX

Miljardärist investeerija George Soros annetab USA inimõigusorganisatsioonile The Human Rights Watch (HRW) 100 miljonit dollarit, see organisatsioon oma tegevust laiendada saaks.

Sõltumatule raadiojaamale National Public Radiole antud intervjuus lausus Soros, et president George W. Bushi välispoliitika muutis USA inimõiguste eest võitlemise väheusutavaks, kirjutab Helsingin Sanomat.

See 100 miljonit dollarit on Sorose seni suurim rahaline annetus ja samas suurim summa, mis HRW kunagi saanud on.

Osa rahast plaanib HRW kasutada uute töötajate palkamiseks. Praegu töötab organisatsioonis 300 inimest, neile peaks lisanduma veel 120.

Sorose arvates peaks ka teised eraisikud ja firmad oma õla alla panema, te saada veel teine sama suur summa lisaks.

Sorose sõnul ei jää see temapoolne rahaline annetus viimaseks, vaid ta jätkab annetamist.

Sel aastal on George Soros kokku annetanud juba 698 miljonit dollarit. Soros teenis möödunud aastal oma investeerimisfirmaga Quantum Endowment 3,3 miljardit dollarit.

Soros on kuulus nii oma edukate investeeringute kui ka filantroopia poolest. Sorose rahastatud mõttekoda Open Society aitas pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist Ida- ja Kesk-Euroopa riikide asjatundjaid uut ühiskonda üles ehitada.

Soros on Ungari päritolu ja ta sünninimi on György Schwartz. Ta vanemad võtsid juudivaenulikkuse tõttu nime Soros. Ta on õppinud Londonis, hiljem kolis USAsse, kus börsil rikastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles