Separatistid ei näe vajadust tuua Ida-Ukrainasse ÜRO rahujõude

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn separatistid Debaltseves.
Nn separatistid Debaltseves. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainasse ei ole vaja tuua Minski lepete elluviimise toetuseks rahuvalvevägesid, kinnitasid isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariikide juhid.

«Me ei vaja rahu jaluleseadmiseks lisavägesid. Suudame oma aladel ise julgeolekut tagada ja oma väed ise ära viia. Meile piisab Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejatest,» ütles Luganski esindaja kolmepoolses kontaktgrupis Vladislav Deinego.

Puhvertsooni loomine on Deinego sõnul võimalik alles pärast rahu kehtestamist. «Kui peaks tekkima vajadus rahujõudude järele, tuleb esmalt kehtestada rahu ja seejärel võib-olla puhvertsoon,» rõhutas läbirääkija.

Donetski separatistide esindaja kõnelustel Deniss Pušilin kinnitas, et otsus puhvertsooni moodustamiseks tuleb langetada «rahvavabariikide» osalusel.

Ukraina välisminister Pavlo Klimkin ütles eile, et ÜRO Julgeolekunõukogu alustab esmaspäeval konsultatsioone rahujõudude viimiseks Ukrainasse. Kui ÜRO otsustab rahujõudude kasuks, võiksid need Klimkini sõnul tegutseda ÜRO või Euroopa Liidu egiidi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles