Fabius: Boko Harami vastane võitlus vajab Nigeeria täit pühendumust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius
Prantsuse välisminister Laurent Fabius Foto: SCANPIX

Nigeeria peab täielikult pühenduma võitlusele äärmusrühmitusega Boko Haram, ütles Prantsuse välisminister Laurent Fabius pühapäeval.

«Boko Harami vastases võitluses läheb vaja Nigeeria täielikku pühendumust,» ütles islamistliku äärmusrühmitusega võitlevaid Lääne-Aafrika riike väisav Fabius ajakirjanikele.

2009. aastal Nigeerias loodud rühmituse võitlejad laiendasid hiljuti oma tegevust ning sooritavad rünnakuid naaberriikides Tšaadis, Kamerunis ja Nigeris. 

Prantsuse välisminister kõneles ajakirjanikega Nigeri pealinnas Niamey's pärast laupäevaseid visiite Tšaadi ja Kameruni.

Nigeeria, Tšaad, Niger, Kamerun ja Benin jõudsid veebruari alguses üksmeelele moodustada võitluseks Boko Harami vastu 8700 sõdurist, politseinikust ja tsiviilisikust koosnev Aafrika Liidu väekontingent.

Alates 2009. aastast on valdavalt Nigeeria põhjaosas islamistide vägivallas tapetud rohkem kui 13 000 inimest ja üle miljoni on kodudest põgenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles