Kreeka esitab täna ELile oma reformiettepanekud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble (vasakul) ja Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble (vasakul) ja Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Kreeka esitab täna Euroopa kreeditoridele oma lõplikud reformiettepanekud, mis peab kreeditore veenma, et anda Kreekale neli lisakuud abiprogrammi pikendamiseks.

«Koostame loetelu meetmetest, mis aitavad muuta Kreeka avalikku teenistust tõhusamaks ja vältida maksupettusi,» ütles riigiminister Nikos Pappas telekanalile Mega.

Saksa ajaleht Bild kirjutab täna Kreeka valitsusallikatele viidates, et valitsus on koostanud nimekirja oligarhidest, bensiini ja sigarettidega salakaubitsejatest ja teistest maksude maksmisest viilijatest, kokku on selle maht 7,3 miljardit eurot.

«Euroopa on saanud lühikese hingetõmbeaja, kuid lahendust seni ei ole. Järg on Ateena käes,» ütles Saksa välisminister

Frank-Walter Steinmeier Bildile. «Alused on jäänud samaks: abi eest tuleb Kreekal reforme jätkata,» lisas ta.

Kreeka rahvusvahelised investorid ehk troika otsustab teisipäeval, kas reedese kokkuleppega saab edasi minna. Neli kuud on piisav aeg, et saavutada uus reformilepe.

Juhul, kui uus kokkulepe sünnib, on Kreekal võimalik saada viimane, 7,2 miljardi euro suurune laenumakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles