Berliin: teated lahingumasinate müügist keeldumisest Leedule on vale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa relvajõudude ülem kindral Volker Wieker vestlemas kaitseministri Ursula von der Leyeniga.
Saksa relvajõudude ülem kindral Volker Wieker vestlemas kaitseministri Ursula von der Leyeniga. Foto: SCANPIX

Saksa relvajõudude ülem kindral Volker Wieker kinnitas esmaspäeval Leedu kaitsejõudude juhile kindralmajor Jonas Vytautas Žukasele, et ajakirjanduse teated Berliini väidetavast keeldumisest müüa Leedule jalaväe lahingumasinaid ei vasta tõele.

Saksa relvajõudude ülem väljendas telefonivestluses Žukasega muret ajakirjanduses ilmunud eksitava info pärast ja kinnitas, et Saksa kaitseministeerium ei ole selles küsimuses mingeid otsuseid langetanud, ütles Žukase kõneisik kapten Mindaugas Neimontas BNS-le.

Saksa ajaleht Welt am Sonntag edastas pühapäeval, et Saksa kaitseministeerium on teatanud keeldumisest müüa lähiaastatel Leedule jalaväe lahingumasinaid.

Leedu kaitseminister Juozas Olekas ütles pühapäeval, et kui Saksa kaitsetööstusfirma Krauss-Maffei Wegmann (KMW) võtab tagasi pakkumise müüa Leedule jalaväe lahingumasinaid, on Leedul valida veel üheksa pakkumise vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles