Vene uurimiskomitee esindaja võrdles Porošenkot klouniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin.
Vene uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin. Foto: SCANPIX

Vene Föderatsiooni uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin võrdles Ukraina presidenti Petro Porošenkot klouniga.

Markin säutsus täna Twitteris Porošenko lubaduse kohta võtta Krimm tagasi, et tegemist on «klouni ähvardava pöördumisega, mis on adresseeritud põlevast tsirkusest põgenejatele».

Porošenko oli varem Twitteri kaudu lubanud, et kaitseb kõigi vahenditega Krimmis elavate inimeste õigusi. Lisaks sellele teatas ta, et Ukraina ei loobu kunagi oma suveräänsest õigusest poolsaarele.   

Riigipea kinnitas ka, et Ukraina saab kindlasti tagasi kontrolli ajutiselt okupeeritud Krimmi üle, poolsaar hakkab arenema ja see ehitatakse üles.

Venemaa hõivas Krimmi ja Sevastopoli märtsis 2014, tuginedes «referendumi» tulemustele, mille järgi toetas Venemaaga liitumist 96 protsenti hääletanutest. Kiiev ja lääneriigid taolist hääletust legitiimseks ei pidanud, mistõttu kehtestati Venemaale rida poliitilisi ja majanduslikke sanktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles