Moskva kutsub lahendama Mistralide küsimust tsiviliseeritult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-tüüpi kopterikandjad Sevastopol (vasakul) ja Vladivostok Prantsusmaal  STX Les Chantiers de l'Atlantique'i laevatehases.
Mistral-tüüpi kopterikandjad Sevastopol (vasakul) ja Vladivostok Prantsusmaal STX Les Chantiers de l'Atlantique'i laevatehases. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeerium ei ole üleliia endast väljas, kui Prantsusmaa peaks otsustama Venemaale kopterikandjaid Mistral mitte müüa, ning suudab leida tagasi makstud rahale hea kasutuse, ütles kaitseministeeriumi informeeritud allikas esmaspäeval.

«Kas Mistralid sobiksid Vene sõjalaevastiku infrastruktuuri? Jah, sobiksid. Kas nad suurendaksid laevastiku üldist lahingulist efektiivsust? Päris kindlasti. Teisest küljest, kas me nutame silmad peast, kui neid laevu ei saa? Ei,» kinnitas allikas.

Kaitseministeeriumi positsioon Mistralide suhtes on selge, lisas allikas. «Kui need saame, on tore, kui ei - me elame ju tsiviliseeritud maailmas, andke meie raha tagasi. Me teame, kuhu seda samasuguste tulemustega kulutada.»

Küsimusele, kas NATO-l oleks võimalik kopterikandjaid kasutada, vastas allikas: «See on muidugi rohkem küsimus NATO-le. Mina usun, et ilma täiendavate muudatusteta mitte. Need laevad ehitati meile, et need sobiksid meie juhtimissüsteemiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles