Kasahstani presidendi eksväimees leiti Viini vanglast pooduna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi endine väimees Rahhat Älijev leiti surnuna Austrias Viinis asuvast Josefstadti vangla üksikkambrist, kirjutab uudisteportaal Kurier.at.

Portaali andmetel leiti 52-aastane endine diplomaat ja valitsustegelane poodult kell 7.20 kohaliku aja järgi. Kohtu esindaja sõnul sooritas mees enesetapu.  

Älijevi advokaat aga kahtleb suitsiidi versioonis  

Mõni aeg tagasi oli mees viidud kolmekohalisest vangikongist üksikkambrisse.

Just täna pidi toimuma kohtuistung inimeste üle, keda kahtlustatakse tema šantažeerimises ja talle tapmisähvarduste tegemises.

Austria prokuratuur esitas Älijevile mullu detsembris süüdistuse kahe pankuri tapmises 2007. aastal. Mees viibis vahi all 2014. aasta 5. juunist saadik, tema vastu algatati kriminaalasi aga juba 2011. aastal ja see puudutas konflikti Kasahstani suurpanga Nurbanki tippjuhtidega. Pankurid jäid kadunuks 2007. aastal, nende surnukehad leiti neli aastat hiljem.     

Kasahstanis oli Älijevi vastu algatatud kriminaalasi, mis puudutas riigipöördekatse ettevalmistamist ning inimrööve korraldanud kuritegeliku grupeeringu moodustamist, vahendas Interfax.

Aastal 2008 karistati teda tagaselja 40-aastase vangistusega. Kasahstani võimud nõudsid mehe väljaandmist kaks korda, kuid Austria seda ei teinud.  

Älijev oli kuni 2008. aastani abielus Nazarbajevi vanima tütre Darigaga, kellega tal oli kolm last.

Aastani 2007 oli mees Kasahstani suursaadikuks Austrias. 2007. aasta kevadel otsustas ta kodumaale mitte naasta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles