Läti peaminister ajateenistuse taastamisest: pole praegu plaanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdur.
Läti sõdur. Foto: SCANPIX

Läti ei kavanda Leedu eeskujul kohustusliku ajateenistuse taastamist, ütles lõunanaabrite peaminister Laimdota Straujuma.

«Ma arvan, et see küsimus pole täna päevakorral,» ütles Straujuma ajakirjanikele, lisades, et Läti tugevdab siiski vabatahtlikke kaitsejõude. Samuti plaanib Läti kaitseministeerium professionaalsete sõdurite arvu suurendamist järgmise kolme aasta jooksul 2000ni.

Samuti märkis valitsusjuht, et ei Läti ega ükski teine Balti riik ei seisa silmitsi otsese sõjalise invasiooni ohuga. Seejuures viitas valitusjuht NATO-liikmesusele ja asjaolule, et allianss tugevdab kiirreageerimisjõude.

«Minu arvates peame keskenduma oma piiride tugevdamisele,» ütles Läti peaminister. «Me vajame väeteenistuse asemel pigem moodsat varustust. See on minu arvamus,» lisas Straujuma.

Kui Leedus kaotati kohustuslik ajateenistus 2008. aastal, siis Lätis tehti seda juba kaks aastat varem. Hiljuti lõunanaabrite juures läbi viidud arvamusuuringu tulemused näitasid, et kohustusliku ajateenistuse taastamist toetas ligi veerand vastanuist.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles