EL nõuab Pariisilt alla kolmeprotsendist eelarvepuudujäägi täitmist 2017. aastaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse ja ELi lipud.
Prantsuse ja ELi lipud. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit annab Prantsusmaale veel kaks aastat aega oma eelarvepuudujäägi bloki nõudmistega vastavusse viimiseks, ütles Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis täna.

Otsus tähendab, et Pariis pääseb esialgu trahvi maksmisest.

«Otsustasime täna anda Prantsusmaale uue soovituse riigi üleliigse eelarvepuudujäägiga toimetulemiseks ning seadsime selle alla kolme protsendi viimiseks uue tähtaja, 2017. aasta,» ütles Dombrovskis kiiruga kokku kutsutud pressikonverentsil.

Prantsusmaa peab esitama aprilliks Brüsselile reformikava oma rahanduse korrastamiseks.

Itaalia ja Belgia on teinud Euroopa Komisjoni hinnangul piisavalt edusamme oma eelarvepuudjäägi lubatud piiridesse viimiseks, teatas Brüssel.

EL-i liikmesriikidel lasub kohustus hoida oma eelarvepuudujääk alla kolme protsendi sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Ehkki reeglit on korduvalt rikutud, ei ole ühelegi liikmesriigile trahvi seni määratud.

EL andis novembris Prantsusmaale, Itaaliale ja Belgiale kolm lisakuud aega esitada kava eelarvedefitsiidi lubatud piiridesse viimiseks.

Prantsusmaa, eurotsooni suuruselt teine majandus Saksamaa järel, oli juba eelnevalt esitanud kaks taotlust tähtaja pikendamiseks.

Euroopa Komisjoni majandusvoliniku Pierre Moscovici sõnul peab Prantsusmaa esitama aprilliks komisjonile uue majandusreformide kava. «Prantsusmaa on viimastel päevadel reformidest juba teatanud. Ootame Prantsusmaalt veelgi täielikuma riikliku reformiprogrammi esitamist aprillis, mida me analüüsime mais,» ütles endine Prantsuse majandusminister Moscovici.

Prantsusmaa korrigeeris detsembris EL-i survel 2015. aasta eelarvepuudujäägi prognoosi, langetades selle 4,3 protsendilt 4,1 protsendile SKT-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles