USA noorim hukatav naine on 30-aastane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkamisruum USA Texase vanglas
Hukkamisruum USA Texase vanglas Foto: SCANPIX

USAs Floridas Ocala vanglas ootavad oma saatust kaks naist, kellele kohus määras mõrva eest surmanuhtluse.

30-aastane Emilia Carr on USAs noorim hukatav naine ning 33-aastane Tiffany Cole on oma vanuselt kolmas, edastab ABC News.

Carr mõisteti süüdi oma poiss-sõbra naise mõrvas ning Cole kahe inimese elavalt matmises.

Cole oli siis 25-aastane, kui naabruses elanud Reggie ja Carol Sumner elu kaotasid.

Cole tunnistas üles, et osales nende mõrvas kaevates hauda. Ta arvas esmalt, et sinna ei maeta inimesi, vaid ohvritelt röövitud asjad.

Kohtus ilmnes, et Cole, ta kallim ja veel üks isik läksid pärast mõrva pidutsema ning seda peeti raskendavaks asjaoluks. Naisele määrati surmanuhtlus.

Carr oli kaheksandat kuud rase kui tema ja ta poiss-sõber tapsid viimase abikaasa, kasutades selleks kilekotti ja kleeplinti. Lämbunud naise laip leiti üks kuu pärast ta tapmist.

Carri kallim tunnistas mõrva üles ning Carr sõnas, et aitas kaasa.

Carr ja Cole on öelnud, et nemad ei olnud mõrvade peasüüdlased. Naiste arvates sattusid nad kriminaalsele teele juhuslikult suheldes valede inimestega. Mõlemal naisel on teismeliseajast karme seksuaalse ärakasutamise kogemusi.

Noored floridalannad on viimased paar aastat olnud peaaegu ööpäev läbi oma kongis ning värske õhu kätte jalutama on nad pääsenud kolm korda nädalas kaheks tunniks.

«Ma ei ole muru saanud käega katsuda kuus aastat. Elu väikesed asjad on need, mis elu mõnusaks teevad,» nentis Carr.

Naine igatseb ka oma nelja lapse järele, kellega tal ei ole õigus kohtuda.

Mõlemad naised on kohtu otsuse edasi kaevanud ja loodavad, et nende surmanuhtlus tühistatakse.

USAs kestab surmanuhtluseni jõudmise protsess umbes 10 – 12 aastat.

Carr on olnud surmamõistetu kongis neli ning Cole seitse aastat.

Ameeriklannad on vanglas olnud aega püüdnud ratsionaalselt kasutada ning end harida. Carri sõnul ta loeb palju ning ta silmaring on avardunud.

«Mul on käsil raamatud, mis räägivad Florida põliselanikest ning ka vabadusvõitlejatest Mahatma Gandhist ja Martin Luther Kingist. Mulle meeldib ajalugu,» sõnas Carr.

USAs kehtib surmanuhtlus 35 osariigis. Kõige enam mõistetakse inimesi surma Floridas, Californias, Texases, Pennsylvanias ja Alabamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles