Bostoni pommipanija kohtuasja avasõnad loetakse ette 4. märtsil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džohhar Tsarnaev.
Džohhar Tsarnaev. Foto: SCANPIX

USA-s kahe aasta eest Bostoni maratonile pommirünnaku korraldanud Džohhar Tsarnaevi kohtuasjas on vandemeeste valimine lõpusirgel ning kohtumõistmise esimene istung peetakse 4. märtsil, ütles eile kohtuametnik.

Ametniku sõnul tehti kindlaks piisav arv kvalifitseeritud vandemehi ning vandemeeste kogu koostamise viimane faas toimub 3. märtsil.

«Praeguste ootuste kohaselt istub vandemeeste kogu formaalselt maha ja avasõnad loetakse ette kolmapäeval, 4. märtsil,» sõnas kohtuametnik.

Kohtunik George O'Toole kavandas esimese istungi esialgselt 26. jaanuarile, ent seda ei lubanud linnas valitsenud rasked talvised ilmastikutingimused ja muud takistused.

Tsarnajevit (21) ootab föderaalkohtus süüdimõistmise korral surmanuhtlus.

2013. aasta 15. aprilli pommirünnak oli rängim terroriakt Ühendriikide pinnal alates 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakutest. Selles sai surma kolm ja vigastada 264 inimest.

Tsarnajevile on esitatud 30 süüdistust, ta ei ole üheski süüdistuspunktis end süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles