Gruusia ekspresidendi poega kahtlustatakse riigipöördekatses

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsotne Gamsahhurdia.
Tsotne Gamsahhurdia. Foto: Internet

Gruusia politsei arreteeris riigi esimese demokraatlikult valitud presidendi Zviad Gamsahhurdia poja Tsotne, keda kahtlustatakse riigipöördekatse kavandamises.


Anonüümseks jääda soovinud Gruusia valitsusametnik kinnitas Reutersile, et Tsotne Gamsahhurdia arreteeriti pealinna Thbilisi lennujaamas, kuhu ta saabus Moskvast.

Tsotne Gamsahhurdiat otsiti taga juba eelmisest aastast, kui teda süüdistati riigipöörde kavandamises ja luuretegevuses Venemaa kasuks.

Väidetavalt olid Gamsahhurdial sidemed Venemaa eriteenistusega, kellega koostöös üritati kukutada Gruusia demokraatlikult valitud läänemeelset valitsust ja president Mihheil Saakašvilit.

Salvestatud telefonikõnelustes oma venna ja Gruusia opositsioonilise Vabaduse partei liidri Konstantine Gamsahhurdiaga tegi Tsonte soovitusi, kuidas kasutada ära möödunud aastal toimunud opositsiooni massirahutusi Gruusias.

Tsotne Gamsahhurdia kaitsja ütles Gruusia telekanalile, et tema klient eitab kõiki süüdistusi ja ei tunnista end süüdi, vahendas civil.ge.

Interfaxi teatel võib Gamsahhurdiat süüdimõistmise korral oodata 20-aastane vanglakaristus.

Zvian Gamsahhurdia oli Gruusia president aastatel 1991-1992.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles