Putini personaliülem kutsus Vene uurimisasutusi tõkestama vaenuõhutamist Krimmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidani-vastane meeleavaldus Krimmis möödunud nädalal.
Maidani-vastane meeleavaldus Krimmis möödunud nädalal. Foto: SCANPIX

Vene presidendi personaliülem Sergei Ivanov kutsus täna riigi uurimisorganeid tõkestama katseid õhutada rahvustevahelist vaenu annekteeritud Krimmi poolsaarel.

«Praegust olukorda arvestades juhin teie tähelepanu asjaolule, et katsed kõigutada rahvustevaheliste suhete paati Krimmis on väga tõenäolised. Teie vahetu ülesanne on kõik sarnased katsed kiiresti ja otsustavalt maha suruda,» lausus Ivanov kohtumisel Venemaa juurdluskomitee juhtidega.

«Te peate töötama selle nimel, et tuvastada kogu kahtlusaluste ring – selliste kuritegude organiseerijad, täideviijad ja nendeks korralduse andjad,» nõudis ta, lisades, et komitee pidanuks töötama palju tõhusamalt terrorismi ja äärmuslusega seotud kuritegude uurimisel.

«Need (kuriteod) kujutavad endast tõsist ohtu paljurahvuselisele ühiskonnale ning mõjutavad negatiivselt riiklikke ja sotsiaalseid aluseid. Statistiliste uuringute kohaselt on selliste kuritegude arv möödunud aastal kasvanud,» ütles Ivanov.

Ta lisas ühtlasi, et kuritegevuse tase mitmes Venemaa Põhja-Kaukaasia piirkonnas püsib kõrge.

Venemaa okupeeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare eelmise aasta veebruari lõpus ja märtsi alguses ja liidendas selle märtsi keskpaigaks.

Krimmi elanikkonnast 12 protsenti moodustavad tatarlased, kes Nõukogude Liidu liidri Jossif Stalini valitsusajal ajal tervikuna Kesk-Aasiasse küüditati ja on hakanud alles alates 1980. aastate lõpust kodumaale naasma. Tatarlased on kindlad Ukraina iseseisvuse toetajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles