Washington DC seadustas kanepi meelelahutusliku kasutamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep Colorado poelettidel.
Kanep Colorado poelettidel. Foto: Kanal 2

Washington DC seadustas väikese koguse kanepi omamise ja tarvitamise.

Nüüdsest võivad 21-aastased ja vanemad Washington DC omada 56 grammi kanepit ja kasvatada kodus omaks tarbeks paari taime. Kanepi müümine ja ostmine on jätkuvalt illegaalne, samuti selle avalik suitsetamine. Plaan kiideti ülekaalukalt heaks möödunud aasta novembris toimunud rahvahääletusel.

Otsus on tekitanud pingeid Washingtoni linnapea ja kongressi vahel – föderaalseadused keelavad jätkuvalt kanepi tarvitamise ning Washington DC on föderaalpiirkond mitte eraldi osariik, mis tähendab, et suur osa selle seadusandlusest peab saama ka kongressi heakskiidu.  

Teisipäeval saatsid kaks kongressi liiget linnapeale Muriel Bowserile kirja, milles hoiatasid, et kanepi legaliseerimisega rikub ta USA seadusi.  Browseri survestamiseks võib kongress näiteks peatada linna rahastamise, kirjutab BBC.

Kanepit lubab pruukida ka Alaska

Teisipäeval lubas marihuaana kasutamise Alaska. Möödunud aasta alguses seadustasid meelelahutusliku kanepi Colorado ja Washingtoni osariigid. Peatselt liitub nendega ka Oregoni osariik.

Alaska elanikud kiitsid novembris rahvahääletusega napilt heaks seaduse, mis lubab marihuaanat suitsetada, kasvatada ja omada, ehkki föderaalseaduste alusel on see endiselt keelatud. Alaska elanikud võivad nüüdsest omada kuni ühe untsi (28 grammi) marihuaanat ja kasvatada kuni kuus kanepitaime, selgub osariigi ametlikult veebilehelt.

Eraviisiline kanepi pruukimine on uue seadusega lubatud, avalik aga endiselt keelatud.

Alaska peab veel vastu võtma marihuaana müüki reguleerivad seadused, sest praeguses olukorras võib üks täiskasvanu teisele seda uimastit üksnes anda.

Kuberner Bill Walker tutvustas sel nädalal seaduseelnõu, mis kehtestaks marihuaana müügi üle samalaadse kontrolli, nagu praegu kehtib alkoholi müügi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles