Turtšõnov: Harkivi terroriakti kavandajad ja korraldajad vahistati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harkivlane mälestamas 22. veebruari plahvatuse ohvreid.
Harkivlane mälestamas 22. veebruari plahvatuse ohvreid. Foto: SCANPIX

Ukraina võimud võtsid kinni kurjategijad, kes on seotud Harkivis 22. veebruaril nelja inimese surmaga lõppenud terroriaktiga, ütles riikliku julgeolekunõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov neljapäeval.

Turtšõnov ütles, et neljapäeval korraldati Harkivis erioperatsioon, mille käigus võeti kinni terrorirühmituse viis liiget.

«Neilt võeti ära relvastust ja laskemoona, muu hulgas plastiklõhkeainet, detonaatoreid ja granaate,» ütles Turtšõnov, lisades, et vahistatute seas on nii kuriteo kavandaja kui ka otsesed elluviijad.

Mariupolis võtsid julgeolekutöötajad kinni veel kaks isikut, kes kavandasid terroriakti. Vahistatutelt võeti ära 10 kilogrammi trotüüli.

22. veebruaril toimus Harkivi spordipalee juures, kuhu inimesed olid kogunenud Maidani sündmuste esimese aastapäeva marsiks, plahvatus. Sündmuskohal sai surma kaks inimest, veel kaks suri hiljem haiglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles