Leedu: Venemaa piiririikidel võib vaja minna NATO erivägesid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur Leedu metsas.
USA sõdur Leedu metsas. Foto: Sipa USA/U.S. Army/Sipa USA

Venemaa agressioon Ukrainas on näidanud, et Venemaaga piirnevatel riikidel võib vaja minna NATO erivägesid, ütles Leedu kaitseministeeriumi poliitikadirektor Vaidotas Urbelis.

«Tänini on meie kaitsestrateegia aluseks olnud põhimõte, et kõik NATO väed peaksid olema liigutatavad ja suutma võidelda mis tahes maailma piirkonnas. Venemaa agressioon Ukrainas näitab selgelt, et Venemaaga piirnevatel riikidel võib vaja minna vägesid vastavalt kohalikele vajadustele,» ütles Urbelis Saksamaal NATO kaitseplaneerimise sümpoosionil.

Tema sõnul tuleks NATO-l muuta suhtumist ümberpaigutatavatesse vägedesse, reformida juhtimisstruktuuri ja seda tugevdada. Urbelis on seisukohal, et alliansi juhtimisstruktuuril peaks olema mandaat juhtida ulatuslikku sõjalist operatsiooni, kui mõnda NATO liikmesriiki tabab välisagressioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles