Vene välisministeerium: Moskva soovib Läänega konstruktiivseid suhteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Moskva soovib Läänega konstruktiivseid ja pragmaatilisi suhteid, ütles Vene välisministeerium tänases raportis.

«Venemaa ei otsi vastasseisu, vaid püüab säilitada dialoogivõimalust ning edendada konstruktiivset ja pragmaatilist agendat nii kahepoolsetes suhetes lääneriikidega kui oma tegevusega ÜRO-s, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonis (OSCE), Euroopa Nõukogus ja teistes mitmepoolsetes organites,» ütles ministeerium tänasel istungil, mis keskendus Venemaa ja lääneriikide suhetele.

Dokumendis lisatakse, et suhtlus peab järgima pragmaatilist liini ning lähtuma Venemaa partnerite valmisolekust austada Venemaa ja tema liitlaste huve, poliitilist iseseisvust ja sõltumatut rolli rahvusvahelisel areenil.

Ukrainaga seotud sündmused on avaldanud mõju külmast sõjast saadik kuhjunud süstemaatilistele probleemidele, leiab Vene välisministeerium ja nimetab probleemide põhiallikana USA ja tema liitlaste püüdu säilitada maailma asjades domineeriv positsioon, «aeglustada uue polütsentrilise demokraatliku maailmakorra tekke objektiivset protsessi» ning tõkestada ühtlustumist Euroopas võrdsuse ja huvide tasakaalu alusel.

Kohtumisel rõhutati vajadust tugevdada Euraasia Majandusliitu, Kollektiivse Julgeolekuleppe Organisatsiooni, SRÜ-d ning süvendada koostööd formaatides nagu BRICS, Shanghai Koostööorganisatsioon, G20 ja teised dialoogiformaadid erinevates maailma piirkondades, mis lähtuvad üksteise huvide austamisest, võrdsusest ja vastastikusest kasust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles