Brasiilias jäi ohvri nutitelefoni videole, kuidas politsei ta tappis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeiro politsei
Rio de Janeiro politsei Foto: SCANPIX

Brasiilia meedia teatel lasi politsei maha teismelise, kelle nutitelefon salvestas juhtunu.

15-aastane Alan de Souza Lima  lasti korrakaitsjate poolt maha möödunud nädala reedel pealinna Rio de Janeiro lähedases Mare slummis, edastab AFP.

Ohver oli koos kahe kaaslasega tänaval, kui algas tulistamine.

Poiss salvestas nutitelefoniga toimunut. Videol on kuulda, et enne tulistamist küsib meeshääl, miks poisid jooksid ning üks poistest vastab, et nad on lihtsalt tänaval.

Rio de Janeiro politsei sõnas pärast juhtumit, et tänaval olnud poisid sattusid politsei ja narkokaupmeeste risttule alla.

Politseijuht  Alberto Pinheiro Neto selgitas, et video ilmsikstulek käivitas juhtunu uurimise ning üheksa politseinikku on selleks ajaks töölt kõrvaldatud.

Ohvri üks sõpradest  Chauan Jambre Cezario , kes sai rinda haavata, sõnas et politseinikud tulistasid neid meelega ning selle tõendiks on mobiilivideo.

Noormehe hukkumine politsei tõttu tõi Rio de Janeiros kaasa rahvarahutused.

Brasiilias suhtutakse järgmisel aastal seal toimuvatesse olümpiamängudesse skeptiliselt, kuna rahva arvates teevad riigi suured väljaminekud neid veelgi vaesemaks.

Samuti on kriitika all see, et võimud püüavad jõuga narkokaubandust välja juurida ning slumme hävitada.  

Selle aasta jaanuaris kaotas Rio de Janeiros niinimetatud juhuslike kuulide läbi elu 25 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles