Mihhail Hodorkovski: Putin on alasti kuningas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski
Mihhail Hodorkovski Foto: SCANPIX

Venemaa endine naftamagnaat Mihhail Hodorkovski võrdles president Vladimir Putinit alasti kuningaga, kellel ei ole varsti enam mitte midagi.

Hodorkovski aravates on Venemaa majandus väga suures languses ning see võib kaasa tuua erinevate majandus- ja finantskildkondade vahelise võimuvõitluse, edastab mtv.fi.

Endine vene ärimees soovitas lääneriikidel luua suhteid Venemaa opositsioonigruppidega ning oodata ära Putini võimul oleku lõpp.

«Venemaal tuleb millalgi võimuvahetus ja läänel tasuks selleks valmis olla. Enne seda aga tuleks luua suhteid opositsioonis olijatega, kes siis võivad võimu juurde pääseda. Tean oma kogemustest, sest olin kahe Vene «revolutsiooni» tunnistajaks,» sõnas Hodorkovski Londonis ajakirjanikele.

Vene kohus mõistis 2006. aastal naftafirma Jukos endise juhi Hodorkovski maksudest kõrvale hiilimises ja teiste majanduspettustes süüdi ning määras vanglakaristuse.

Nii Venemaal kui läänes oli üsna palju neid, kelle arvates oli Hodorkovski karistamine Kremli poliitiline kättemaks.

Putin andis 2013. aasta lõpul Hodorkovskile armu ja ta vabastati. Endine suurärimees kolis Saksamaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles