Ohvri lesk: Džihaadi-John tuleb tabada elusalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitme meediaväljaande andmetel peitub maski taga Mohammed Emwazi.
Mitme meediaväljaande andmetel peitub maski taga Mohammed Emwazi. Foto: SCANPIX

End Islamiriigiks tituleeriva sunniitliku äärmusorganisatsiooni Islamiriik Džihaadi-Johnina tuntud võitleja tuleb tabada elusalt, ütles tapetud briti abitöötaja David Hainesi lesk Dragana.

Dragana Hainesi sõnul on auväärne surm viimane asi, mida ta sooviks oma mullu mõrvatud abikaasa tapjale. «Ma loodan, et ta tabatakse elusana,» ütles Haines. «See on ainus moraalne rahuldus kõikide nende inimeste peredele, kelle ta tapnud on. Sest kui ta saab surma, oleks see tema jaoks auväärne surm ning see on viimane asi, mida ma sooviks kellelegi nagu tema. Ma arvan, et tema üle tuleks kohut mõista, aga mitte sel moel.»

Äärmusrühmituse Islamiriik mitme pantvangi pea maharaiumise eest vastutab Washington Posti ja BBC andmetel Kuveidis sündinud ning Lääne-Londonis üles kasvanud Mohammed Emwazi, kes oli juba enne Süüriasse minemist 2012. aastal julgeolekuorganisatsioonidele teada.

Väidetavalt on Džihaadi-Johniks tituleeritud Emwazi, keda kahtlustatakse lisaks David Hainesile veel vähemalt nelja inimese mõrvas, pärit keskklassi perekonnast ning saanud programmeerimisalase kõrghariduse Westminsteri ülikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles