Kiiev süüdistab Ida-Ukraina mässulisi ümbergrupeerumises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn separatistide relvastus.
Nn separatistide relvastus. Foto: SCANPIX

Donbassi separatistid on raskerelvad vaid osaliselt rindejoonelt ära viinud, ütles Ukraina valitsusvägede esindaja täna, süüdistades mässulisi oma vägede ümbergrupeerimises ja tugevdamises.

«Mässulised tõmbavad raskerelvastust vaid osaliselt tagasi, ja vahemaa taha, mida on võimalik läbida poole tunniga,» ütles Ukraina vägede esindaja Kagu-Ukrainas Andri Lõssenko.

«OSCE (Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni) Ukraina erivaatlusmissiooni pressiesindaja Michael Bociurkiwi sõnul ei ole missioon veel saanud neilt põhiandmeid raskerelvastuse tüübi ja selle tulevase asukoha kohta, mis muudab mässuliste relvastuse tagasitõmbamise jälgimise võimatuks.»

Lõssenko lisas Ukraina luureallikatele viidates, et venemeelsed separatistid on hakanud oma vägesid ümber grupeerima, kaitseliine ja üksusi tugevdama ning raskerelvastuse tagasitõmbamise kattevarjus valmistutakse luureoperatsiooniks rindejoonel.

Näiteks on raskerelvi ja sõdureid viidud Debaltsevest Piskõsse, Mariinkasse ja Šõrokõnesse, ütles Lõssenko. Samal ajal suundus 100 autost koosnev konvoi Briankast Debaltsevesse.

Kuni 50 autost koosnev konvoi raketiseadeldiste ja muu sõjatehnikaga sõitis Donetskist Mariupoli poole.

«Venemaa territooriumilt saabuvad läbi Ilovaiski jaama rongid sõjatehnika, laskemoona, kütuse ja määrdeainega,» ütles Lõssenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles