Läti kutsub erusõjaväelased sügisel õppustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdurid rahvuslipukestega.
Läti sõdurid rahvuslipukestega. Foto: SCANPIX

Läti kutselisest armeest erru läinud sõjaväelased kutsutakse sel sügisel nädalaks õppustele, ütles relvajõudude ülem kindralleitnant Raimonds Graube täna telekanalile RigaTV24.

«Otsus langetati (kaitse)ministri korraldusel - me organiseerime mobilisatsiooniõppuse. See tähendab, et sügisel kutsutakse kõik sõdurid, kes on teeninud kutselistes relvajõududes ja on nüüdseks erus, kordusõppustele,» ütles Graube, lisades, et õppused võivad kesta kolm kuni viis päeva, kõige rohkem nädala.

Õppuste eesmärk on kaasata rahvusvaheliste operatsioonide kogemusega endisi sõjaväelasi. «Siis saaks kaasata need sõdurid vajaduse korral väga lühikese ajaga Läti riiki kaitsma.»

Läti relvajõudude juht usub, et nii ei ole tarvidust kohustuslikku ajateenistust taastada. «Me oleme NATO liige. Me peame mõtlema sõduritele, kes oleksid võimelised osalema NATO operatsioonides.»

«Professionaalide ja vabatahtlike kombineerimine, kellest viimaste hulk on kasvanud, sest kodanikud ühinevad aktiivsemalt kodukaitsega, on minu meelest õige lahendus,» ütles Graube.

Erinevalt varasematest kordadest on tänavused kordusõppused kutse saanud erusõjaväelastele kohustuslikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles