Venemaa rajab Kuriili saartele kaasaegsed sõjaväebaasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunashiri saar.
Kunashiri saar. Foto: SCANPIX

Iturupi ja Kunashiri saarele ehitatakse järgmise kahe aasta jooksul üle 350 uue hoone, ütles täna Venemaa ida sõjaväeringkonna pressiesindaja polkovnik Aleksander Gordejev Interfaxile.

Ida sõjaväeringkonnas teenivad sõdurid kolivad 2016. aastaks uutesse sõjaväelinnakutesse, seletas ta. Baasides on nii sõjaväerajatised kui lasteaiad, koolid, kultuuri- ja meditsiinikeskused, elumajad ja ühiselamud.

Ehitusmaterjalid ja tehnika toodi saartele juba eelmisel suvel ja sügisel ning ehitusplatsid valmistati ette ja rajati vundamendid, jutustas Gordijev. Nüüd töötab sõjaväelinnakute kallal üle 300 ehitaja rohkem kui 100 masinaga.

Osa sõjaväetaristust peab valmima 2015. aasta detsembriks

2020. aastaks ehitatakse idaringkonna sõjaväelastele veel uusi baase ja moderniseeritakse Sahhalini omi. Sahhalinil algavad tööd siis, kui Kuriili uued baasid on valmis, ütles pressiesindaja ja kinnitas, et sõjaväelasi ootab seal hea elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles